Născut: 1950.\ Lucrări faimoase: Hotelul HafenCity din Hamburg, proiectul Neumühlen, renovarea Ferrante Aporti, lampa Kelvin și lampa Lastra.\ Educație: Arhitectură la Polytecnico în Milano.
Antonio Citterio s-a născut în Meda în 1950 și a proiectat lămpile Kelvin și Lastra pentru Flos. În domeniul designului industrial, Citterio lucrează pentru companii italiene și străine precum Flexform, Flos, Iittala, Inda, Kartell și Vitra.
A absolvit arhitectura la Milano și și-a deschis studioul în 1972, unde și-a început activitatea de arhitectură și design interior. Este un arhitect foarte recunoscut și a câștigat mai multe concursuri de arhitectură.
Între 1987 și 1996 a lucrat cu Terry Dwan și împreună au creat clădiri în Europa și Japonia.
În 1999, Antonio Citterio & Partners a fost fondat de Citterio și Patricia Viel; un cabinet multidisciplinar pentru design arhitectural, design industrial și design grafic.
Compania dezvoltă proiecte pentru complexe rezidențiale, clădiri de apartamente, hoteluri, centre comerciale, fabrici industriale, restructurând clădiri publice, planificând spații de lucru, birouri și showroom-uri, și este, de asemenea, operațională în comunicarea corporativă - implementând proiecte de imagine corporativă, amenajări și grafică.
În 2005, Antonio Citterio & Partners a câștigat concursul pentru un proiect hotelier în districtul HafenCity din Hamburg și a obținut premiul al doilea în cadrul concursului internațional de arhitectură pentru facilități hoteliere în noul parc de expoziții Rho-Pero.
În același an, au primit premiul al doilea pentru proiectul Neumühlen la Hamburg Architektur Preis și o mențiune specială la Deutscher Architektur Preis.
În 2005, Citterio a primit premiul al doilea la concursul de proiectare pentru Parco Levante Cesenatico și a câștigat concursul internațional de arhitectură pentru renovarea clădirii Ferrante Aporti (fostul oficiu poștal italian) din Milano.
În 2007 a primit premiul al doilea la concursul internațional de arhitectură pentru Muzeul Diocesano din Milano. De asemenea, a primit premiul Royal Designer for Industry din partea Royal Society for the Promotion of Arts, Manufactures & Commerce din Londra în același an.
Din 2006, Antonio Citterio a devenit profesor la Accademia di architettura dell'Università della Svizzera Italiana, iar din 2007 a devenit membru al Design Council italian.